Har du funderat på biobränsle och en pelletspanna så har du kommit helt rätt. JEMT Vatten och Värme har mycket goda kunskaper om både flispannor, pelletspannor och vedpannor! Vi kan leverera kompletta lösningar som är både miljövänliga och gynnsamma ur en ekonomisk aspekt.  Är du ett företag eller organisation som önskar utföra någon åtgärd för att minska koldioxidutsläppen, tex genom att konvertera från oljeeldning till biobränsle, så kan du dessutom söka investeringsstöd genom Klimatklivet. Detta gör din investering än mer gynnsam.

Varför ska jag välja en pelletspanna och varför ska jag välja JEMT Vatten och Värme?

Biobränsle som tex ved, flis och pellets är en s k förnyelsebar energikälla, en ren naturprodukt som ingår i naturens kretslopp. Biobränslen är koldioxidneutrala, vilket betyder att koldioxidutsläppen som bildas vid förbränningen balanseras av tillväxt i naturen. Därför bidrar de inte till växthuseffekten, till skillnad från de fossila bränslena som har varit utanför det naturliga kretsloppet i miljontals år. Som en jämförelse så släpper du ut hela 288 ton koldioxid per år om du har en oljeförbrukning på 100 m3. Eldar du istället med pellets så blir istället utsläppet av koldioxid 19 ton. Detta innebär en ofattbar minskning av utsläppet med 269 ton per år!

De pelletspannor vi säljer och installerar är av hög kvalitet och flera fördelar såsom:

 • Långa drifttider
 • Minimalt med underhåll
 • Hög verkningsgrad
 • Miljövänliga, koldioxidneutrala.
 • Pelletspannorna finns i olika storlekar och det är sällan ett problem att till exempel värma upp flera olika byggnader på samma fastighet, genom att koppla ihop dessa med en kulvert.
 • Vi erbjuder förstklassiga pelletspannor från Österrikiska Hargassner som ligger i framkant när det gäller bioenergi samt från Svenska Effecta som även de har lång erfarenhet i branschen. Vi kan oftast även hjälpa dig med produkter från andra tillverkare. Kontakta oss för information.
 • Vi är utbildade på pannorna och kan hjälpa dig med allt från installation till reparation och återkommande service (fråga oss om serviceavtal!).
 • Jour 24 h om dygnet, årets alla dagar – vi finns alltid tillgängliga på telefon om något skulle strula.
 • Vi har ett lager med de viktigaste reservdelarna för pelletspannor, för att snabbt kunna hjälpa våra kunder om det uppstår problem.
 • Flera pannor går att koppla upp mot internet. På så sätt kan du som kund och/eller vi som installatör ha ständig koll på status och eventuella problem.
 • Var bor du? Vi utför arbeten över ett stort geografiskt område. Vi utgår från Jämtland men har flera kunder i hela södra Norrland.
 • Vårt kontaktnät är stort! Vi samarbetar med flera olika aktörer för att kunna erbjuda kompletta lösningar, anpassade utifrån DITT behov och DIN fastighets förutsättningar!

Pelletspanna – värme till rätt pris

Pelletsvärme fungerar enligt samma princip som vedeldning. Pellets är dock 3 gånger mer effektivt än ved och kräver mindre arbete.

Du kan välja mellan att köpa pellets på säck eller på bulk. Det är ganska stor skillnad i pelletskvalitet mellan olika leverantörer och vi råder dig att inte automatiskt välja det billigaste alternativet då din pannas funktion och effektivitet kommer att påverkas en hel del av vilken leverantör och därmed kvalitet du väljer.

Pelletspannorna finns i olika storlekar och det finns en stor flexibilitet att hitta lösningar för just DIG och DIN fastighet.
Sammantaget gör det pelletseldning till ett mycket prisvärt, miljövänligt och bekvämt alternativ för många fastigheter!
Hör av dig så tar vi fram förslag på lösning!

Biobränsle som tex pellets är en s k förnyelsebar energikälla, en ren naturprodukt som ingår i naturens kretslop. EMT Vatten och Värme har mycket goda kunskaper om både flispannor, pelletspannor och vedpannor!

Vill du veta mer? Kontakta JEMT Vatten och Värme

Låter en pelletspanna som något som kan vara intressant för dig och din fastighet?

Ring oss på 0640-38010 för att diskutera vidare! Vid behov bokar vi in ett besök så att vi på plats kan se över din fastighet och säkerställa att du får rätt effekt på din panna och rätt lösning för en välfungerande anläggning, där du garanterat slipper frysa!