Vattenanalys och filterinstallation

Att vatten är livsviktigt är knappast en nyhet för någon. Rent vatten som dessutom smakar och luktar gott är en lyx vi alla gärna vill unna oss och som dessutom oftast är fullt möjligt med hjälp av en enkel analys och rätt filter.

Vi kan hjälpa dig med ett vattenprov där man i en vanlig analys testar följande: lukt, färg, turbiditet, pH, konduktivitet, alkalinitet, COD-Mn, hårdhet, kalcium, magnesium, järn, mangan, koppar, natrium, kalium, ammonium, nitrat, nitrit, fosfat, klorid, fluorid och sulfat.

Det kan även handla om mikrobiologisk analyser för förekomst av till exempel e-coli.

Vill du analysera vattnet för förekomst av tungmetaller så omfattas arsenik, kadmium, kobolt, krom, nickel, bly, uran, vanadin och zink. Vid en specifik radonanalys testar man efter radon.

Utifrån vad analysen visar så kan man (oftast) installera ett filter för att bli av med problemet.

Vattenläckor och andra problem

Hur mycket man än uppskattar och är beroende av vatten så är det ett ofta både stort och dyrt problem när vattnet inte håller sig där det är tänkt. Vattenläckor inne i fastigheter är ett ovälkommet och ofta akut problem. Det är inte ovanligt med sönderfrusna rör på vintern, som sedan visar sig läcka när isproppen släpper. Vi rekommenderar värmeslingor i utsatta ledningar, och hjälper er gärna med detta. Vi rekommenderar att man gör detta i god tid innan vintern så man inte överraskas av frusna rör och plötsligt står utan vatten och dessutom med risken att rören(och i värsta fall fastigheten) tar skada.

Ibland kan ett läckage ha pågått under en väldigt lång tid och ibland kan det handla om mer akuta problem med vatten som sprutar och fyller källaren. Oavsett vilket så kan vi hjälpa dig. Om det så är på självaste julafton så har vi alltid personal på jour som är beredd att åka ut vid behov. Det är dessutom inte ovanligt att vi kan hjälpa dig via telefon för att avstyra det mest akuta problemet, och sen komma ut en vanlig veckodag för att hjälpa dig hålla ner kostnaden.

Ett annat problem är strulande pumpar, och även här är chanserna goda att vi kan hjälpa dig. Välkommen att höra av dig!